CODZIENNIE COŚ DOKŁADAMY. MENU NA WEEKEND -3-4 LIPCA
LUNCH
SERWOWANY OD 12.30 DO 15.00
CAMARÕES FRITOS
Obłędnie kwaskowe krewetki znalezione na południowym wybrzeżu Portugalii, w Algarve.
38.00 PLN
POLĘDWICA Z BIAŁEJ RYBY W SOSIE Z TRUFLI I CIECIERZYCY
Ciecierzyca - jedzenie dla promiennej skóry, dieta gladiatorów i takie tam.
W końcu coś, co nie smakuje, jak kurczak.
36.00 PLN
TAGLIATELLE Z TRUFLĄ, ŚMIETANĄ I PARMEZANEM
Lekki makaron serwowany przez la Mamma w toskańskim Lucignano. Jedyna kucharka, która na naszych oczach trzepnęła biskupa w łeb, kiedy ten poprosił o sól.
38.00 PLN
SAŁATKA HORIATIKI
Sałatka Naprawdę Grecka. Podawana z solidnym kawałkiem prawdziwej fety i oregano zebranego na Mani - w najdzikszej części Peloponezu. Kaparów nie ma. Kapary są dla turystów.
28.00 PLN
BEZA Z MASCARPONE I DOMOWYM SOSEM POMARAŃCZOWYM
Wyrzuty sumienia to chemia. W cenie deseru milczenie. My nikomu nie powiemy. Polecamy z kieliszkiem lekko słodkawego, białego Bordeaux.
20.00 PLN
ZJEDZ TY, DZIECKO JUŻ NIE CHCE
Danie dla dzieci. Pierogi. Wszędzie pierogi z serem. Na stole, pod stołem. Podawane ze śmietanką. Jagodowe, truskawkowe, malinowe. Odlot.
18.00 PLN
DINNER
SERWOWANY OD 17.00 DO 21.00
OŚMIORNICA W CZERWONYM WINIE
Przepis, z narażeniem wątroby, skradziony kucharzowi na Peloponezie. Danie podawane z ziemniakiem.
W restauracji trzymamy fason, nie wylizujemy talerzy.
49.00 PLN
SAGANAKI Z KREWETKAMI
Jedno z najwspanialszych dań kuchni greckiej, w najwybitniejszej swojej formie serwowane na Wyspach Sarońskich. Krewetki zapiekane z pomidorami i ouzo.
40.00 PLN
SAŁATKA HORIATIKI
Sałatka Naprawdę Grecka. Podawana z solidnym kawałkiem prawdziwej fety i oregano zebranego na Mani - w najdzikszej części Peloponezu. Kaparów nie ma. Kapary są dla turystów.
28.00 PLN
SPAGHETTI CARBONARA ROMANA
Żadnej śmietany! Żadnej jajecznicy na talerzu! Carbonara taka, jak być powinna.
28.00 PLN
TAGLIATELLE Z CUKINIAMI, KREWETKAMI I MASCARPONE
Pasta w kremowym sosie z mascarpone wzbogaconym winem i białym pieprzem.
40.00 PLN
DESKA SERÓW
Starannie dobrane sery żółte, dojrzewające, kozie, podane z ciepłym pieczywem. Idealne do wina.
28.00 PLN
TYRAJMISIU
Ulubione ciastko szefów. Przygotowane na doskonałym espresso, zgodnie z recepturą włoskiego mistrza z Veneto. Najlepiej wchodzi z kieliszkiem doskonałego mozelskiego rieslinga.
18.00 PLN