CODZIENNIE COŚ DOKŁADAMY. MENU NA WEEKEND -3-4 LIPCA

LUNCH

SERWOWANY OD 12.30 DO 15.00

 

CAMARÕES FRITOS

Obłędnie kwaskowe krewetki znalezione na południowym wybrzeżu Portugalii, w Algarve.

38.00 PLN

 

POLĘDWICA Z BIAŁEJ RYBY W SOSIE Z TRUFLI I CIECIERZYCY

Ciecierzyca - jedzenie dla promiennej skóry, dieta gladiatorów i takie tam.

W końcu coś, co nie smakuje, jak kurczak.

36.00 PLN

 

TAGLIATELLE Z TRUFLĄ, ŚMIETANĄ I PARMEZANEM

Lekki makaron serwowany przez la Mamma w toskańskim Lucignano. Jedyna kucharka, która na naszych oczach trzepnęła biskupa w łeb, kiedy ten poprosił o sól.

38.00 PLN

 

SAŁATKA HORIATIKI

Sałatka Naprawdę Grecka. Podawana z solidnym kawałkiem prawdziwej fety i oregano zebranego na Mani - w najdzikszej części Peloponezu. Kaparów nie ma. Kapary są dla turystów.

28.00 PLN

 

BEZA Z MASCARPONE I DOMOWYM SOSEM POMARAŃCZOWYM

Wyrzuty sumienia to chemia. W cenie deseru milczenie. My nikomu nie powiemy. Polecamy z kieliszkiem lekko słodkawego, białego Bordeaux.

20.00 PLN

 

ZJEDZ TY, DZIECKO JUŻ NIE CHCE

Danie dla dzieci. Pierogi. Wszędzie pierogi z serem. Na stole, pod stołem. Podawane ze śmietanką. Jagodowe, truskawkowe, malinowe. Odlot.

18.00 PLN

 

DINNER

SERWOWANY OD 17.00 DO 21.00

 

OŚMIORNICA W CZERWONYM WINIE

Przepis, z narażeniem wątroby, skradziony kucharzowi na Peloponezie. Danie podawane z ziemniakiem.

W restauracji trzymamy fason, nie wylizujemy talerzy.

49.00 PLN

 

SAGANAKI Z KREWETKAMI

Jedno z najwspanialszych dań kuchni greckiej, w najwybitniejszej swojej formie serwowane na Wyspach Sarońskich. Krewetki zapiekane z pomidorami i ouzo.

40.00 PLN

 

SAŁATKA HORIATIKI

Sałatka Naprawdę Grecka. Podawana z solidnym kawałkiem prawdziwej fety i oregano zebranego na Mani - w najdzikszej części Peloponezu. Kaparów nie ma. Kapary są dla turystów.

28.00 PLN

 

SPAGHETTI CARBONARA ROMANA

Żadnej śmietany! Żadnej jajecznicy na talerzu! Carbonara taka, jak być powinna.

28.00 PLN

 

TAGLIATELLE Z CUKINIAMI, KREWETKAMI I MASCARPONE

Pasta w kremowym sosie z mascarpone wzbogaconym winem i białym pieprzem.

40.00 PLN

 

DESKA SERÓW

Starannie dobrane sery żółte, dojrzewające, kozie, podane z ciepłym pieczywem. Idealne do wina.

28.00 PLN

 

TYRAJMISIU

Ulubione ciastko szefów. Przygotowane na doskonałym espresso, zgodnie z recepturą włoskiego mistrza z Veneto. Najlepiej wchodzi z kieliszkiem doskonałego mozelskiego rieslinga.

18.00 PLN