Kawiarnia

Jakość Julius Meinl

Espresso/Doppio
Wyśmienita, palona na zamówienie mieszanka kaw. Zero goryczy.

8.00/10.00

Espresso con Panna
Pojedyncze espresso z dobrze ubitą śmietaną.

12.00

Caffè Amaretto
Przygotowane na podwójnym espresso z pianką mleczną i włoskim likierem migdałowym.

12.00

Flat White Caffè
Podwójne espresso, lekko spienione mleko z odrobiną piany.

12.00

Latte Macchiato
Szklanka mocno spienionego mleka z podwójnym espresso.

16.00

Klasyczny Przelew
Więcej kofeiny, delikatna w smaku.

10.00

Caffè Leccese NA ZIMNO
Rodem z dalekiego Południa Włoch. Espresso z kostką lodu i syropem migdałowym.

13.00

Tonic Espresso NA ZIMNO
Podwójne espresso z tonikiem na lodzie.

16.00

Herbata z prądem
Jesień, zima idzie. 40 ml rumu rozwiązuje problem.

23.00

Korzenna Pomarańcza
Czarna herbata, plaster pomarańczy, laska cynamonu, goździki, imbir, miód

16.00

Espresso Macchiato/Doppio
Dwa razy tyle szczęścia z odrobiną piany w filiżance czarnej, jak dusza baristy.

9.00/11.00

Caffè Coretto
Espresso podane z odrobiną alkoholu Sambucca. Pięknie pachnie, stawia na nogi zwłoki.

13.00

Americano
Podwójne espresso z wodą.

10.00

Cappuccino
Kawa cappuccino? Dla Włocha kawa to kawa a Cappuccio to Cappuccio. Cena za małe i duże.

14.00

Latte z kawałkami Pistacji
Latte, syrop, pistacje i kakao.

18.00

Babyccino
Duże cappuccino na

9.00

Ice Latte NA ZIMNO
Idealne na gorące dni latte na podwójnym espresso.

16.00

Herbata Julius Meinl
czarna/zielona/owocowa

10.00

Rozmaryn z Maliną
Czarna herbata, syrop malinowy, plaster grejpfruta, gałązka rozmarynu

16.00

Jabłko z Cynamonem
Czarna herbata, prażone jabłko, cynamon, anyż, różowy pieprz

16.00