Braseria Il Tartufo Opole

Menu

Nie lubimy monotonii. Wybrane dania zmieniają się w menu raz, dwa razy w tygodniu.

Brunch

W lipcu i sierpniu musiałby go zjadać kucharz. Wszyscy na wakacjach. Serwujemy od 1 września. Kawa? Kawy serwujemy codziennie.

  • JAJKA W KOSZULKACH PODAWANE NA OTRĘBACH I GRZANCE

    0.00PLN
    Nie wiesz co wybrać, wybierz to, W nagrodę powiemy ci, jak ugotować jajko bez foremki.
  • JAMBON-BEURRE

    0.00PLN
    Zmodyfikowana, paryska kanapka legenda. podawana ze świeżym masłem i swojskimi wędlinami zamiast gotowanej szynki. Może być na wynos. Idź pan już.
  • JAJECZNICA Z 3 JAJEK Z KURKAMI

    0.00PLN
    Najprostsze danie najprościej spieprzyć. Do kiedy nie było Gessler, nie wiedzieliśmy, że źle robimy kanapkę z serem. Jajecznica to sztuka! To wiemy jak podać!
  • MUFFINY JAJECZNE Z SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ

    0.00PLN
    kolega mawia, że gdyby chciał, żeby na stoku było mu ciepło, a nie żeby wyglądać - kupiłby sobie gumofilce zamiast butów. Śniadanie ma wyglądać, nie tylko smakować.
  • .
  • PASTERSKII OMLET Z SERAMI

    0.00PLN
    Żaden puszysty., nikt tego w Alpach nie ubija. Serwowany na chlebie, wypełniony mieszanką roztopionych serów, podany z orzechowym pesto.
W garach w tym tygodniu

kuchnia od wtorku do niedzieli - 20.07 do 25.07.2021
serwujemy od 14.00 do 21.00

  • CAPONATA SICILIANA

    24.00PLN
    Przepis można znaleźć w sieci, ale żeby wiedzieć, jak powinna smakować trzeba ja zjeść w palermitańskiej Vucciria, u naszego Sycylijczyka „emigranta” w San Gimignano. Ogień! Podajemy na chłodno.

    DOSTĘPNA NA WYNOS
  • SAŁATKA HORIATKI

    28.00PLN
    Sałatka Naprawdę Grecka. Podawana z solidnym kawałkiem prawdziwej fety i oregano zebranego na Mani - w najdzikszej części Peloponezu. Kaparów nie ma. Kapary są dla turystów.
  • SAŁATKA Z JOGURTEM, ŁOSOSIEM I KREWETKAMI

    32.00PLN
    Lekkie, letnie danie dla miłośników jogurtu, ryb i krewetek. Wyjątkowe połączenie, które pozwoli połączyć lato z wyobraźnią i smakiem. My proponujemy połączyć z kieliszkiem różowego prowansalskiego wina
  • PENNE Z ŁOSOSIEM Z FUMET DE POISSON

    30.00PLN
    Świetny, śmietankowo - pomidorowy sos znaleziony na Via dei Giubbonnari w Rzymie. Można jeść kilka razy dziennie, co czynimy namiętnie.
  • SPAGHETTI CARBONARA ROMANA

    28.00PLN
    Żadnej śmietany! Żadnej jajecznicy na talerzu! Carbonara taka, jak być powinna.
  • TAGLIATELLE Z TRUFLĄ, PARMEZANEM I ŚMIETANĄ

    38.00PLN
    Lekki makaron serwowany przez la Mamma w toskańskim Lucignano. Jedyna kucharka, która na naszych oczach trzepnęła biskupa w łeb, kiedy ten poprosił o sól.
  • SAGANAKI Z KREWETKAMI

    40.00PLN
    Jedno z najwspanialszych dań kuchni greckiej, w najwybitniejszej swojej formie serwowane na Wyspach Sarońskich. Krewetki zapiekane z pomidorami i ouzo.
  • TAGLIATELLE Z KREWETKAMI, MASCARPONE I CUKINIAMI

    40.00PLN
    Pasta w kremowym sosie z mascarpone wzbogaconym winem i białym pieprzem
  • ROLADKI Z KURCZAKA Z KANDYZOWANĄ GRUSZKĄ I SERAMI

    45.00PLN
    Idealnie zbalansowana słodycz kandyzowanej gruszki i gorycz niebieskich serów pleśniowych.
  • SUPRÊMES DE VOLAILLE À LA TRUFFE

    45.00PLN
    Trufla, królowa grzybów. Ze zwykłego kurczaka na parze zrobi orła. Danie z repertuaru kuchni francuskiej.
  • POLĘDWICA Z BIAŁEJ RYBY W SOSIE Z CIECIERZYCY I TRUFLI

    36.00PLN
    Ciecierzyca - jedzenie dla promiennej skóry, dieta gladiatorów i takie tam W końcu coś, co nie smakuje, jak kurczak.
  • BEZA Z MASCARPONE I SOSEM POMARAŃCZOWYM

    16.00PLN
    Trudno się oprzeć. Druga porcja to nie grzech.
  • TYRAJMISIU

    18.00PLN
    Ulubione ciastko szefów. Przygotowane na doskonałym espresso, zgodnie z recepturą włoskiego mistrza z Veneto. Najlepiej wchodzi z kieliszkiem doskonałego mozelskiego rieslinga.
  • DESKA SERÓW

    28.00PLN
    Starannie dobrane sery żółte, dojrzewające, kozie, podane z pieczywem. Idealne do wina.
  • LODY WANILIOWE Z CIEPŁĄ POLEWĄ OWOCOWĄ

    18.00PLN
    Wyrzuty sumienia to chemia. W cenie deseru milczenie. My nikomu nie powiemy. Polecamy z kieliszkiem lekko słodkawego, białego Bordeaux.
Moja Wina Kochanie

do wina, wódki, piwa

  • DESKA Z SERAMI I OLIWKAMI

    28.00PLN
    starannie dobrane sery żółte, dojrzewające, kozie, podane z ciepłym pieczywem. Idealne do wina.
  • TALERZ WĘDLIN

    30.00PLN
    Wyśmienita wędzonka, idealna pod chłodnego Baczewskiego, podawana z pieczywem /baleron / boczek / polędwica / szynka /
  • RILLETES Z KACZKI

    20.00PLN
    Alzacki wynalazek, coś pomiędzy smalcem a pasztetem. Podawane z puree z wiśni i ziarnami słonecznika - uzależnia.
  • OGÓRKI KISZONE

    7.00PLN
    Jak ojciec Mateusz w Psach. - Panie! Litra i ogórki! Tylko do Wyborowej. Do Baczewskiego są pikle.
  • BURAKI MARYNOWANE Z GOŹDZIKAMI

    12.00PLN
    zagrycha idealna.
  • OLIWKI

    12.00PLN
    Greckie. Z Kalamaty.
  • Pistacje

    12.00PLN
    innych orzeszków nie mamy.