Braseria Il Tartufo Opole

Menu

Podajemy do późna
Jajecznica z kurkami
15.00 PLN
Najprostsze danie najprościej spieprzyć. Do kiedy nie było Gessler, nie wiedzieliśmy, że źle robimy kanapkę z serem. Jajecznica to sztuka!
Muffiny jajeczne z Szynką Szwarcwaldzką
12.00 PLN
Dwa muffiny jajeczne podawane na plastrach szynki szwarcwaldzkiej. Nie tylko smakuje ale i wygląda!
Pasterski Omlet z serami
15.00 PLN
Nikt tego nie ubija, nie będzie puszysty, będzie taki jak oryginał w Alpach. Serwowany na chlebie, wypełniony mieszanką roztopionych serów, podany z orzechowym pesto.
Jajko w koszulce
12.00
Podane na grzance. Ciekawy melanż jajka z otrębami z miodem.
Grzanka z serami i ziemniakami
12.00/14.00
Zapiekana z jeżynami, borówkami, etc, w zależności od sezonu. Opcjonalnie - zamiast owoców - serwowane z jajkiem sadzonym.
Jambon-Beurre
12.00
Zmodyfikowana, paryska kanapka legenda. Podawana ze świeżym masłem i swojskimi wędlinami zamiast gotowanej szynki. Może być na wynos. Idź pan już.
Pasteis de Nata
10.00
Mnisi zwykle robili alkohole, ciastka to wyjątek, ale ten Hieronimitów z lizbońskiego Belem - niezwykle szczytny. Pasteis z kruchego ciasta francuskiego wypełnionego masą budyniową i wanilią wypiekamy na miejscu.
Kieliszek Prosecco Brut
6.00